2017. 02. 22. 10:36 | Események

Előadás a Magyar Biológiai Társaság Vándorgyűlésén

A Magyar Biológiai Társaság 2017. február 17-18-án a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlang termében tartotta meg XXX. Vándorgyűlését, melyen a projekt szocioökonómiai akciójának részeredményei is bemutatásra kerültek. Az előadás keretén belül a Böddi Life projekt szocioökonómiai kutatási célú (D4) akciója keretén belül zajló kutatás került fókuszba.

 

A Tudománytörténet és tájökológia szekción belül megtartott előadás a legeltetés kérdéskörével kapcsolatos vizsgálatok eredményeit mutatta be a szikes tavi és szikes pusztai élőhelyek fenntartható tájhasználatának részvételi tervezése során.  

 

Az előadás felvonultatta az AKUT egyesület által koordinált változatos társadalomtudományi módszerekkel végzett kutatómunka részterületeit és fő megállapításait.

 

A kutatás rendkívül szerteágazó és számos alap információt is felszínre hozó tájtörténeti és tájhasználati dokumentációt eredményezett és felhívja a figyelmet arra, hogy a részvétel tervezése és vizsgálata jelentős mértékben befolyásolhatja a természetvédelmi célú törekvések előremozdítását.

 

 

 

 

 

 

 

A fotók, hang- és videofelvételek, illusztrációk jogtulajdonosai a szerzők.
A képek felhasználásához a szerző, illetve a projekt vezetőjének hozzájárulása szükséges.

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Bankovics András
projektvezető

Telefon: +36-30/555-11-71

E-mail cím: bankovicsa@knp.hu